Klövern

Utsikt över Stadsfjärden, närhet till hamnen och slottet. Fastighetsjätten Klövern valde en fin plats för sitt nya huvudkontor i Nyköping. Vi på Nyvest Bygg AB fick i uppdrag att utföra en totalentrepenad.

Bakgrund

Den stora Klövernkoncernen är organiserad med två huvudkontor: ett i Nyköping och ett i Stockholm. När Klövern, som är ett välkänt företag i Nyköping, skulle flytta till lokaler närmare vattnet i Spelhagen, fick vi en förfrågan om att vara med i upphandlingen.

Utförande

Projektet på Spelhagsvägen var en totalentreprenad, så uppdraget var brett och omfattande. Som alltid fanns flera utmaningar: en var att få till ytorna under entresolbjälklaget. Takhöjden var begränsad och utrymmet för installationer i den ytan var ganska litet, men det blev bra till sist.

Resultat

Det 1300 kvadratmeter stora kontoret fick ny entré mot småbåtshamnen, med en hiss som även används till andra våningar. Klövern, som flyttade in under 2018, har ett fyrtiotal medarbetare på kontoret. Vi är nöjda med resultatet. Ytan är definitivt något som fastighetsbolaget själva kan använda som referens inför sina egna kunder: Det här kan vi skapa åt er – också.

Projekttyp
Ombyggnation
Arbetstyp
Totalentreprenad
Projektperiod
Höst 2017 - Sommar 2018
Plats
Spelhagsvägen 13, Nyköping
Ansvariga
  • Stefan Feltenmark
    Projektledare
  • Magnus Larsson
    VD/Arbetschef
Beställare
Klövern Fastigheter