Ramdalsskolan

Renovering och ombyggnad av hus B på Ramdalsskolan i Oxelösund.

Bakgrund

2016 skickade Oxelösunds kommun ut en förfrågan om renovering av Ramdalsskolan. Då omfattade projektet framförallt nytt yttertak och ombyggnation/renovering av storkök. Nyvest blev kontrakterade för att utföra arbetet sommaren 2017. Kort därefter sköts projektet framåt på grund av pågående mögelsanering i övriga delar av skolan. I slutet av november 2020 kom Nyvest igång med renoveringen. 

Utförande

De inledande momenten bestod mestadels av rivning och saneringsarbeten. Det visade sig att skadorna var  av större omfattning än förväntat, vilket innebar utmaningar med resurser och planering. Under våren insåg man att den ursprungliga tidsplanen inte skulle hålla. Ett tält sattes upp över byggnaden och under våren revs även det befintliga yttertaket. Ett nytt yttertak och ett fläktrum på vinden byggdes och var färdigställt lagom till sommaren. Därefter fortsatte samtliga arbeten inomhus med återuppbyggnad av ytterväggar, nya innerväggar och tak. Mycket arbete har lagts ner i delen som innefattar det helt nya storköket. Under hösten gjordes ytskikt samt kompletterande arbeten med inredning och utrustning i de olika delarna.

Resultat

Projektet avslutades och slutbesiktigades lagom till julen 2021 med ett mycket gott resultat. Utifrån ursprunglig plan har det blivit en mer omfattande renovering och därmed också ett bättre resultat. Framförallt en bättre byggnad vilket innebär en god arbetsmiljö för elever och personal på plats. En modern skola med bra ventilation, belysning och mer praktiska funktioner som kommer fungera många år framöver. Samt eliminerat brister från den ursprungliga konstruktionen som lett till problem. Utmaningen har varit att lösa de problem som dykt upp för att minimera kostnad och tidsåtgång. 

Det bästa med projektet är ett oerhört gott samarbete med kommunen. Att vi tillsammans löst saker som dykt upp och fått ett riktigt bra slutresultat där alla är nöjda säger Stefan Feltenmark, projektledare Nyvest.

Martin Englund på Oxelösunds kommun håller med: ”Jag är riktigt nöjd med hela projektet. Nyvest och övriga entreprenörer har gjort ett fantastiskt arbete. Verksamheten har fått nya och fräscha lokaler för att kunna driva en skola från förskoleklass till årskurs 9. Om jag måste välja en favorit får det bli rummet som sticker ut lite mer än de andra och det är ateljén (bildsalen). Den fick en fantastisk rymd med högt i tak och ett härligt ljusinsläpp.”

Nyvest tackar Oxelösunds kommun för förtroendet och önskar alla barn, ungdomar och pedagoger på Ramdalsskolan all lycka och hoppas att ni kommer trivas i era fina lokaler.

Projekttyp
Ombyggnation
Arbetstyp
Totalentreprenad
Projektperiod
September 2020 - december 2021
Plats
Ramdalsskolan i Oxelösund
Ansvariga
  • Stefan Feltenmark
    Projektledare
  • Per Kierulf
    Platschef
  • Magnus Karlsson
    Entreprenadingenjör
Beställare
Oxelösunds kommun, Martin Englund
Citat från beställaren
"Under hela projektet har Nyvest varit superproffsiga från tjänstemän till yrkesarbetare. "

Martin Englund

Oxelösunds Kommun