LBS Kreativa gymnasiet

Projektbeskrivning: 1600 m2 gymnasieskola

Bakgrund:
Nyvest blev kontaktade av fastighetsägaren Jonas Svanberg, Sunlight AB som hade en potentiell hyresgäst som letade efter lämplig lokal. I samarbete med Sunlight, Jansson & Sedihn Arkitekter och hyresgästen AcadeMedia togs ett förslag fram för nya lokaler för LBS Kreativa Gymnasiet som Nyvest prissatte och AcadeMedia (LBS Kreativa gymnasiet) nappade på.

Lokalen som idag inhyser LBS Kreativa gymnasiet är ursprungligen en lager- och distributionslokal från Sunlights tidigare verksamheter med tvättmedelstillverkning med mera. Byggnaden är uppförd helt i trä med prefabricerade bågramar av trä och takljus i hela byggnadens längd. Så mycket som möjligt har bevarats och utnyttjats för att tillföra skolan sin nuvarande charm med synliga takstolar och en imponerande invändig volym.

LBS Kreativa gymnasiet är ett varumärke inom AcadeMedia.
De utbildar elever för att lyckas i framtidens kreativa branscher och erbjuder högskoleförberedande utbildningar inom estetiska och tekniska programmet, där kreativitet genomsyrar allt.

Utförande
Byggnaden har innan ombyggnad varit till större delen ouppvärmd så inledningsvis fick vi börja med att tilläggsisolera golv, väggar och tak. Efter det rumsbildade vi den nya skolan med lektionssalar, administrativa ytor och matsal. Vidare fick vi installera komplett ny mediaförsörjning med avlopp, vatten, el- och datainstallation och ventilation.

För att ta tillvara det vackra ljusinsläppet som fanns sedan tidigare så arbetades en hel del med innertaksnivåer och invändig fönstersättning, takljuset i sig är utbytt i sin helhet, detta krävde en hel del planering för att kunna placera och utföra installationer på ett snyggt och funktionellt sätt.

Resultat
Tack vare stort engagemang och duktiga entreprenörer och projektörer så är vi väldigt stolta över slutresultatet, säger Rickard Pettersson platschef på Nyvest.

Det trettiofem meter långa ljusinsläppet, sju meter över golv, gör att det blir en otroligt luftig och ljus känsla i hela skolan. Genom att pelare och takramar i trä är synliga får byggnaden en säregen karaktär. De skarpa färgerna ger fin energi och kittlar skaparlusten. Tänk om alla skolor kunde erbjuda så här kreativ arbetsmiljö!

Nyvest har med sin professionalitet i både bemötande och i utförande byggt en fantastisk fin skola åt oss. Alla på Nyvest har varit oerhört engagerade och verkligen brytt sig om resultatet, säger Therese Sjöberg, rektor på LBS Kreativa Gymnasiet Nyköping.

Projekttyp
Ombyggnation
Arbetstyp
Totalentreprenad
Projektperiod
Start 2020-11--2021-08
Plats
Nytorget 7, Byggnad B8 inom Kv. Sunlight 2 Nyköping
Ansvariga
  • Rickard Pettersson
    Platschef
  • Magnus Larsson
    VD/Arbetschef
  • Magnus Karlsson
    Entreprenadingenjör
Beställare
Sunlight AB, Jonas Svanberg
Citat från beställaren
"Ett stort plus är att vi alltid fått snabba svar från Nyvest, vare sig det handlar om en liten eller stor sak på bygget så har de alltid prioriterat att åtgärda problemet inom kort och varit måna om ett bra slutresultat.

Vi kan varmt rekommendera Nyvest som entreprenör i framtiden. "

Therese Sjöberg - Rektor

LBS Kreativa Gymnasiet Nyköping