Rörmontage

Bakgrund

Rörmontage startades 1975 av Malte Lindén.
Företaget tillverkar läkemedelsanläggningar åt Alfa Laval. Rörsystem kring Alfa Lavals separationer för läkemedel / biotech-applikationer. De tillverkar även en rörvärmeväxlare – en egen produkt för ultrarent vatten. Denna produkt exporteras över hela världen.

Rörmontage valde Nyvest som leverantör dels för att de är grannar dels tack vare Nyvest goda rykte och nöjda referenser. Timelaps-filmen är tagen från Nyvest tak – så nära grannar är de båda bolagen.

Utförande

I juni 2020 påbörjades en nybyggnation av produktionshall, kontor och personalutrymmen. Projektet omfattar 1 850 kvadratmeter golvyta varav ca 350 kvadrat kontor och personalutrymmen på plan 2. Produktionshallen inrymmer travers och en fri höjd på cirka fem meter. Ett år senare, 1 juli 2021 stod byggnaden klar med godkänd slutbesiktning.

Resultat

Slutresultatet blev ett modernt och effektivt kontor där hela medarbetarstyrkan flyttade in i juli 2021. Här flyter arbetet på i en produktionshall designad för verksamheten. På andra våningen ryms personalutrymmen och kontor där medarbetarstyrkan trivs. Här finns omklädningsrum, bastu, dusch och ett fullt utrustat kök. Att kontoret ligger i naturskön omgivning med havsutsikt är en uppskattad bonus.

Vi är särskilt nöjda med att bygget gick så smidigt och att tidsplanen höll, säger Ola Lindén. Här har vi byggt för framtiden, ett kontor och en produktionshall som kommer fylla våra behov i många år framöver.

Nyvest tackar för förtroendet och önskar all lycka i de nya fina lokalerna.

Projekttyp
Nybyggnation
Arbetstyp
Totalentreprenad
Projektperiod
Juni 2020 - juni 2021
Plats
Dragonvägen 5, Nyköping
Ansvariga
  • Rickard Pettersson
    Platschef
  • Magnus Larsson
    VD/Arbetschef
Beställare
Rörmontage i Nyköping AB, Ola och Malte Lindén
Citat från beställaren
"Nyvest kom med värdefulla tips och idéer under projekteringsfasen. Under byggfasen uppskattade vi deras smidighet och flexibilitet. "

Ola Lindén

Rörmontage